Sastāvdaļas
- 1-2 vārītas vistas kājas
- 150 g svaigu šampinjonu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 2-3 marinēti gurķi
- 4-5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
- 2 olas
- majonēze
- pētersīļi, dilles
- 1-2 ķiploku daiviņas
- augu eļļa cepšanai
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Vistas gaļu atdala no kauliem un sīki sagriež.
- Šampinjonus noskalo, nosusina un sagriež šķēlītēs.
- Sīpolu sīki sagriež.
- Burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
- Gurķus sagriež gabaliņos.
- Olas cieti izvāra, atdzesē un sarīvē.
- Sakarsētā pannā, augu eļļā cep sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Ceptos sīpolus liek bļodā un tajā pašā pannā cep burkānus, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Ceptos burkānus liek bļodā un tajā pašā pannā cep šampinjonus, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Zaļumus sakapā.
- Ķiplokus sakapā.
- Majonēzi samaisa ar zaļumiem un ķiplokiem.
- Salātus liek kārtās - ja nepieciešams katru kārtu apsāla un sapiparo, uzziež ķiploku-zaļumu majonēzi:
- 1 kārta - puse vistas gaļas.
- 2 kārta - puse gurķu.
- 3 kārta - sēnes.
- 4 kārta - puse burkānu.
- 5 kārta - sīpoli.
- 6 kārta - atlikušie burkāni.
- 7 kārta - atlikušie gurķi.
- 8 kārta - atlikusī vistas gaļa.
- 9 kārta - kukurūza.
- 10 kārta - olas.
- Virsējo salātu kārtu noziež ar majonēzi, rotā ar kukurūzu un zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!