Sastāvdaļas
- 300 g vārītas vistas filejas
- 200 g pupiņu (vārītu vai konservētu)
- 150 g cieta siera
- 400 g konservētas kukurūzas
- 3 - 4 marinēti gurķi
- 3 šķēlītes rupjmaizes
- 1 daiviņa ķiploka
- majonēze
- sāls pēc garšas
- buntīte pētersīļu
Pagatavošana
- Ķiploku saspiež ar ķiploku spiedi.
- Rupjmaizes šķēles ierīvē ar sāli un ķiploku, sagriež kubiņos un izkaltē uz pannas bez taukvielām.
- Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos.
- Marinētus gurķus sagriež kubiņos. No kukurūzas nolej lieko šķidrumu.
- Sieru sagriež salmiņos.
- Pētersīļus nomazgā, nosusina, nogriež garos kātus, smalki sakapā.
- Salātu traukā sajauc vistas fileju, pupiņas, sieru, kukurūzu, marinētus gurķus, pētersīļus un ķiploku grauzdiņus no rupjmaizes.
- Pievieno majonēzi un vēlreiz visu sajauc.
- Šie ir salāti no vienkāršām sastāvdaļām, bet ļoti garšīgi, sātīgi un pietiekami pikanti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!