Sastāvdaļas
- 1-2 kūpinātas vistas filejas
- 300 g burkānu
- 300 g cieta siera
- 5-6 cieti vārītas olas
- 1 glāze žāvētu melno plūmju bez kauliņiem
- 1/2 glāzes drupinātu valriekstu
- 1 ķiploka daiviņa
- 250 g jogurta bez piedevām
- 250 g majonēzes
- sāls, pipari pēc garšas
- mazliet citrona sulas
Pagatavošana
- Burkānus sarīvē skaidiņās, uzber sāli, pielej citrona sulu, cukuru, samaisa, atstāj marinēties.
- Vistas gaļu sagriež gabaliņos, plūmes sagriež plānās sloksnītēs (pirms tam plūmes aplej ar verdošu ūdeni, patur 10 minūtes).
- Olu dzeltenumus un baltumus atsevišķi sarīvē uz smalkās rīves.
- Sieru rupji sarīvē un samaisa ar jogurtu un majonēzi, pievieno sakapātus ķiplokus, vēlreiz samaisa.
- Sausā pannā apgrauzdē valriekstus, samaisa ar burkāniem.
- Lēzenā šķīvī liek kārtās - burkāni ar valriekstiem, uzklāj majonēzes maisījumu, vistas gaļa ar plūmēm, uzklāj majonēzes maisījumu.
- Salātus pārkaisa ar olu baltumiem un dzeltenumiem.
- Pirms pasniegšanas, salātus patur ledusskapī, vismaz uz stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!