Sastāvdaļas
- 200 g vistas filejas
- 300 g lapu salātu
- 1 sarkanā paprika
- 2 āboli
- 20 ml olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- malti melnie pipari
- 125 ml jogurta bez piedevām
- 2 tējkarotes sinepju
- 5 ml citronu sulas
- 15 g medus
- 1 tējkarote sasmalcinātu diļļu
Pagatavošana
- Lapu salātus noskalo, nosusina, sagriež plānās sloksnītēs.
- Papriku sagriež salmiņos.
- Ābolus nomizo, izņem serdi, sagriež salmiņos.
- Visas sastāvdaļas liek bļodā, aprasina ar citrona sulu, lai āboli nepaliktu tumši.
- Nelielā eļļas daudzumā apcep ķiploka daiviņu, kamēr tā kļūst zeltaina, tad to no eļļas izņem.
- Ķiploku eļļā cep vistas filejas sloksnītes, pieber sāli, piparus, cep aptuveni 5 minūtes.
- Samaisa jogurtu, sinepes, citronu sulu, medu, dilles - ja mērce sanāk ļoti šķidra - daļu šķidruma nolej.
- Vistas gaļu liek salātu bļodā, pārlej ar mērci - samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!