Vistas gaļas sacepums ar sēnēm

Vistas gaļas sacepums ar sēnēm Foto: Vistas gaļas sacepums ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg maltas vistas gaļas
  • 4 šķēles baltmaizes, bez garozas
  • 150 ml piena
  • 1 ola
  • 1 sīpols
  • 500 g svaigu sēņu
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • saišķītis pētersīļu
  • sāls
  • augu eļļa sēņu cepšanai
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sēnes, sīpolu sagriež gabaliņos, cep pannā, augu eļļā.
  2. Maizi mērcē pienā, 15 minūtes, tad mazliet nospiež, pievieno maltajai gaļai - samaisa.
  3. Pievieno olu, piparus, sāli - vēlreiz visu samaisa.
  4. Pusi maltās gaļas masas liek veidnē, izlīdzina, virsū liek ceptās sēnes ar sīpolu, tad atlikušo maltās gaļas masu.
  5. Veidnei uzklāj foliju, cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.
  6. Tad foliju noņem, turpina cept 10 minūtes.
  7. Gatavu sacepumu pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes