Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 10 plānas šķiņķa šķēles
- 80 g Mocarellas siera
- 1 neliela sarkanā paprika
- 1 neliela dzeltenā paprika
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote oregano
- 1 neliels pētersīļu saišķītis
- pipari
- sāls
Pagatavošana
- Paprikas cep 190°C temperatūrā, 30 minūtes, visu laiku apgrozot, lai izcepas no visām pusēm.
- Ceptas paprikas liek polietilēna maisiņā un atstāj uz 10 minūtēm.
- Pēc 10 minūtēm paprikām novelk miziņu un sagriež sloksnītēs.
- Vistas filejas izdauza ar gaļas āmuriņu, cenšoties veidot taisnstūra formu.
- Piecas šķiņķa šķēles sakārto rindā, ar maliņām vienu uz otras, uz šķiņķa šķēlēm liek vistas fileju.
- Uzber sāli, piparus, uzziež mazliet augu eļļas un ķiploku spiedē saspiestu ķiploku.
- Pārkaisa ar oregano, sakapātiem pētersīļiem, izkārto sarkanās un dzeltenās paprikas sloksnītes, salmiņos sagrieztu sieru.
- Visu satin ruletē, pārsien ar pārtikas diegu.
- Šādi rīkojas arī ar otru vistas fileju un atlikušajām šķiņķa šķēlēm.
- Pannā sakarsē augu eļļu un cep ruletes, kamēr tās kļūst zeltainas.
- Tad apceptās ruletes liek veidnē, cep 200°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, 15 minūtes.
- Pirms pasniegšanas ruleti atdzesē un sagriež šķēlēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!