Vistas gaļas plāceņi ar cukini un jogurta mērci

Vistas gaļas plāceņi ar cukini un jogurta mērci Foto: Vistas gaļas plāceņi ar cukini un jogurta mērci

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas vistas gaļas
  • 500 g nomizota cukini
  • 2 olas
  • 100 g rīvēta kūpināta siera
  • 2 ēdamkarotes sakapātu olīvu
  • 2-3 ēdamkarotes mannā
  • augu eļļa cepšanai
Mērcei:
  • 100 g rukolas
  • 250 ml jogurta bez piedevām
  • Tabasko mērce
  • sāls, pipari, cukurs

Pagatavošana

  1. Cukini rupji sarīvē, uzkaisa 1 tējkaroti sāls un atstāj uz 15 minūtēm, lai izdalās sula.
  2. Malto gaļu samaisa ar olām, sakapātām olīvām, rīvēto sieru.
  3. Cukini nožmiedz sulu un pievieno maltās gaļas masai - samaisa.
  4. Maltās gaļas masai pakāpeniski, pa karotei, pievieno mannā, lai sanāk kā bieza mīkla.
  5. Pannā uzkarsē eļļu.
  6. Ar aukstā ūdenī samērcētu ēdamkaroti, pannā liek plāceņus, cep no abām pusēm, tad liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  7. Rukolu sakuļ ar jogurtu, izmantojot blenderi, pievieno sāli, piparus pēc garšas, Tabasko mērci un šķipsniņu cukura.
  8. Karstus vistas gaļas plāceņus pasniedz ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes