Sastāvdaļas
- 2 vistu krūtiņas
- 150 g siera
- 1 sīpols
- 1 bundža marinētu sēņu
- 3 burkāni
- 3-4 ēdamkarotes saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- garšvielas gaļai pēc garšas
- sāls, pipari, malts muskatrieksts pēc garšas
- 1 citrona sula
Pagatavošana
- Marinētās sēnes sutina olīveļļā, pievieno sakapātu sīpolu, saldo krējumu, garšvielas.
- Vistas gaļu sagriež plānos salmiņos, marinē garšvielās un citrona sulā.
- Daļu vistas gaļas salmiņu liek ietaukotas veidnes apakšā un sānos, uzkaisa daļu rīvēta siera, liek sēņu masu, rupji rīvētus burkānus, virsū spirālveidā izkārto atlikušo gaļu.
- Cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Pīrāgs izdalīs daudz sulas, pēc 30 minūtēm, izdalījušos sulu nolej, pīrāgu pārkaisa ar atlikušo rīvēto sieru.
- Turpina cept, kamēr siers ir izkusis un mazliet apbrūnējis.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē 10 minūtes, tad liek pasniegšanas traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!