Sastāvdaļas
- 400 g vistas gaļas
- 1 bundža konservētu šampinjonu
- 1 plāksne kārtainās mīklas
- 3 olas
- 200 ml saldā krējuma
- 300 g siera
- 2-3 sīpoli
- dilles, loki, citi zaļumi
- sāls, pipari, garšvielas vistas gaļai pēc garšas
Pagatavošana
- Pannā sakarsē eļļu, apcep sagrieztus sīpolus (gredzenos, pusgredzenos vai sakapātus).
- Vistas gaļu sagriež gabaliņos, apsāla, sapiparo, ierīvē ar garšvielām vistas gaļai, pievieno sīpoliem, cep, kamēr gaļa kļūst zeltaina.
- Šampinjoniem nolej šķidrumu, sagriež gabaliņos, pievieno vistas gaļai (gaļa noņemta no uguns), samaisa.
- Bļodā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu, pierīvē sieru, pievieno sakapātus zaļumus, sāli, piparus - visu samaisa.
- Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai.
- Kārtaino mīklu izrullē, liek ietaukotā veidnē tā, lai paliktu nelielas mīklas maliņas.
- Virsū mīklai liek vistas gaļas maisījumu, mazliet piespiež.
- Pārlej ar olu-siera masu, nostiprina mīklas stūrīšus.
- Cep krāsnī 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!