Sastāvdaļas
- 4 tējkarotes olīveļļas
- 450 g sagrieztas vistas krūtiņas bez ādas
- 250 g šalotes sīpolu
- 350 g saldēta dārzeņu maisījuma
- 1/4 tējkarotes kaltēta timiāna
- 500 ml vistas buljona
- 60 g kukurūzas cietes
- 60 g liesa skābā krējuma
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 250 g kārtainās mīklas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 230°C temperatūrai.
- Sakarsētā pannā lej 2 tējkarotes olīveļļas, cep vistas gaļu, maisot, kamēr tā kļūst balta - 2-3 minūtes.
- Cepto gaļu pārliek traukā.
- Pannā lej atlikušās 2 tējkarotes olīveļļas, liek šalotes sīpolus, palielina uguni, maisot cep, kamēr sīpoli kļūst mazliet mīksti - 2-3 minūtes.
- Pievieno dārzeņu maisījumu, timiānu, maisot cep 2-4 minūtes.
- Pielej 450 ml buljona un uzvāra.
- 50 ml buljona samaisa ar kukurūzas cieti un lej pannā.
- Visu uzvāra un turpina vārīt 1 minūti, kamēr sabiezē.
- Pannu noņem no uguns, liek tajā vistas gaļu, skābo krējumu, sāli, piparus - samaisa, pārliek veidnē.
- Kārtaino mīklu izrullē, pārklāj veidnei, cep 18-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!