Sastāvdaļas
- 500 g vistas krūtiņas
- 200 g baltmaizes
- 1/2 glāzes silta piena
- 6 ēdamkarotes sviesta
- 1/2 tējkarotes sāls
- šķipsniņa maltu piparu
- 1/2 glāzes rīvmaizes
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
- 100 g siera
Pagatavošana
- Maizi sadrupina un aplej ar siltu pienu.
- Vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos.
- Vistas gaļu kopā ar baltmaizi un ķiploka daiviņu samaļ virtuves kombainā vai gaļas maļamajā mašīnā.
- Malto vistas gaļas maisījumu sasāla un sapiparo.
- Sieru sagriež taisnstūra veida gabaliņos.
- No maltās vistas gaļas masas veido kotletes, vidū katrai kotletei liek siera gabaliņu.
- Kotleti veido tā, lai siers neiztecētu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
- Kotletes apviļā rīvmaizē.
- Sviestu izkausē sakarsētā pannā un kotletes apcep no abām pusēm (katru pusi cep aptuveni 3 minūtes).
- Kad kotletes apceptas, tās liek ietaukotā veidnē un turpina cept krāsnī 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!