Sastāvdaļas
- 1,6 - 2 kg vista
- 1 burkāns
- 2 pētersīļu saknes
- 1 sīpols
- 6 melnie pipari
- 1 lauru lapa
- zaļie zirnīši
- sāls
Pagatavošana
- Vistu notīra, sadala lielākos gabalos, nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa būtu tikko apsegta.
- Uzvāra, noputo, pieliek šķēlītēs sagrieztas garš-saknes, sāli un lēni vāra gatavu.
- Vārīšanās beigās pievieno piparus un lauru lapu.
- Buljonu izkāš un, ja vajag, dzidrina ar olu baltumu.
- Gaļu atdala no kauliem un sagriež.
- Mazās veidnītēs kārto sagrieztu burkānu, zaļos zirnīšus, pētersīļu zaļumus un gaļas gabaliņus.
- Buljonam uz 1 glāzi, šķidruma pievieno 4 g (nepilnu tējkaroti) uzbriedināta želatīna, izšķīdina, uzpilda veidnītēs un novieto vēsā telpā, lai sarecē.
- Vistas galertu pasniedz ar augļu salātiem, majonēzes mērci vai mārrutkiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!