Sastāvdaļas
- 500 g vistas filejas
- 1 sīpols
- 1 ola
- 3 daiviņas ķiploka
- 200 ml saldā krējuma
- 150 g cieta siera
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Vistas fileju viegli saklapē un smalki sagriež. Pievieno smalki sakapātu sīpolu, sāli, piparus un olu.
- Visu kārtīgi samaisa. No gaļas masas veido nelielas bumbiņas, tās var nedaudz apviļāt miltos,
- lai vieglāk tās veidotos.
- Sagatavotās bumbiņas liek ietaukotā cepšanas traukā un liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā uz 10 - 15 minūtēm.
- Pa to laiku pagatavo pārlējumu.
- Sarīvē sieru uz smalkas rīves, piespiež klāt ķiploku un sajauc visu ar saldo krējumu.
- No cepeškrāsns izņem trauku ar gaļas bumbiņām,
- pārlej katru bumbiņu ar pārlējumu un liek cepeškrāsnī vēl uz 15 - 20 minūtēm.
- Siers izkusīs un saldais krējums iesūksies bumbiņās un ēdiens izdosies elegants!
- Kā piedevas iederēsies tvaicēti dārzeņi vai salāti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!