Vistas gaļas bumbiņas ar šķiņķi

Vistas gaļas bumbiņas ar šķiņķi Foto: Vistas gaļas bumbiņas ar šķiņķi

Sastāvdaļas

  • plāni sagrieztas šķiņķa sloksnītes
  • vistu kājiņas
  • siers
  • sēnes
  • 2 sīpoli
  • ķiploki
  • majonēze
  • timiāns, rozmarīns
  • 100 ml buljona
  • 1 ēdamkarote miltu

Pagatavošana

  1. Sagrieztas sēnes un vienu sīpolu apcep sviestā.
  2. Tad sēņu maisījumu sadala 2 daļās - pildījumam un mērcei.
  3. Sīpolu, sieru sarīvē un samaisa ar majonēzi, ķiplokiem,rozmarīnu,timiānu. 
  4. Gaļu atdala no kauliem, izdauza ar gaļas āmuriņu.
  5. Uz katra gaļas gabala liek siera-ķiploku maisījumu, sīpolu un sēnes. 
  6. Gaļu ar pildījumu saritina bumbiņā, aptin ar šķiņķa sloksnīti, visu sastiprina ar pārtikas diegu.
  7. Katru gaļas bumbiņu apviļā miltos un cep sakarsētā pannā, kamēr rodas sarkanīga garoziņa.
  8. Veidnē liek dažas ēdamkarotes sviesta un buljonu.
  9. Gaļas bumbiņas liek veidnē, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
  10. Gatavo mērci - ceptas sēnes un sīpolus samaisa ar 100 ml saldā krējuma un miltiem, pārlej gaļas bumbiņām, turpina cept 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes