Sastāvdaļas
- plāni sagrieztas šķiņķa sloksnītes
- vistu kājiņas
- siers
- sēnes
- 2 sīpoli
- ķiploki
- majonēze
- timiāns, rozmarīns
- 100 ml buljona
- 1 ēdamkarote miltu
Pagatavošana
- Sagrieztas sēnes un vienu sīpolu apcep sviestā.
- Tad sēņu maisījumu sadala 2 daļās - pildījumam un mērcei.
- Sīpolu, sieru sarīvē un samaisa ar majonēzi, ķiplokiem,rozmarīnu,timiānu.
- Gaļu atdala no kauliem, izdauza ar gaļas āmuriņu.
- Uz katra gaļas gabala liek siera-ķiploku maisījumu, sīpolu un sēnes.
- Gaļu ar pildījumu saritina bumbiņā, aptin ar šķiņķa sloksnīti, visu sastiprina ar pārtikas diegu.
- Katru gaļas bumbiņu apviļā miltos un cep sakarsētā pannā, kamēr rodas sarkanīga garoziņa.
- Veidnē liek dažas ēdamkarotes sviesta un buljonu.
- Gaļas bumbiņas liek veidnē, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Gatavo mērci - ceptas sēnes un sīpolus samaisa ar 100 ml saldā krējuma un miltiem, pārlej gaļas bumbiņām, turpina cept 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!