Sastāvdaļas
- 500 g vistas filejas
- 200 g siera
- 1 ola
- 2 ķiploka daiviņas
- malti sarkanie pipari
- sāls pēc garšas
- augu eļļa noziešanai
Pagatavošana
- Vistas fileju samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, pievieno sāli, sarkanos maltos piparus.
- Visu samaisa, pievieno olu, vēlreiz samaisa.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves, pievieno gaļai, samaisa viendabīgā masā.
- Veidni ietauko ar augu eļļu un mazliet ietauko rokas.
- Ar eļļainām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas.
- Bumbiņas liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 10 minūtes.
- Pēc noteiktā laika, bumbiņas ar lāpstiņu apgriež otrādi.
- Turpina cept 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!