Vistas gaļa sviesta-piena mērcē ar timiānu un rozmarīnu

Vistas gaļa sviesta-piena mērcē ar timiānu un rozmarīnu Foto: Vistas gaļa sviesta-piena mērcē

Sastāvdaļas

  • 1,5-1,8 kg vistas gaļas
  • 3-4 svaiga timiāna zariņi
  • 3-4 svaiga rozmarīna zariņi
  • 250 ml vistas gaļas buljona
  • 250 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 sīpols
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Vistas gaļu noskalo, nosusina, sagriež gabalos, uzber sali, piparus.
  2. Pannā sakarsē augu eļļu, cep vistas gaļu, kamēr tā kļūst zeltaina.
  3. Pēc tam gaļu pārliek veidnē.
  4. Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sakapātu sīpolu, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus - kamēr paliek zeltaini.
  5. Apceptos sīpolus un  ķiplokus liek veidnē, virsū gaļai.
  6. Tajā pašā pannā, kur cepās sīpoli, izkausē sviestu, ieber miltus, samaisa viendabīgā masā, bez kunkuļiem.
  7. Buljonu samaisa ar pienu, pieber sali, piparus - pielej miltiem, pastāvīgi maisot, karsē, kamēr sabiezē(5-6 minūtes).
  8. Mērci pārlej vistas gaļai veidnē, uzkaisa zaļumus.
  9. Veidni pārklāj ar foliju, cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes