Sastāvdaļas
- 1,5-1,8 kg vistas gaļas
- 3-4 svaiga timiāna zariņi
- 3-4 svaiga rozmarīna zariņi
- 250 ml vistas gaļas buljona
- 250 ml piena
- 50 g sviesta
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 sīpols
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote miltu
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Vistas gaļu noskalo, nosusina, sagriež gabalos, uzber sali, piparus.
- Pannā sakarsē augu eļļu, cep vistas gaļu, kamēr tā kļūst zeltaina.
- Pēc tam gaļu pārliek veidnē.
- Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sakapātu sīpolu, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus - kamēr paliek zeltaini.
- Apceptos sīpolus un ķiplokus liek veidnē, virsū gaļai.
- Tajā pašā pannā, kur cepās sīpoli, izkausē sviestu, ieber miltus, samaisa viendabīgā masā, bez kunkuļiem.
- Buljonu samaisa ar pienu, pieber sali, piparus - pielej miltiem, pastāvīgi maisot, karsē, kamēr sabiezē(5-6 minūtes).
- Mērci pārlej vistas gaļai veidnē, uzkaisa zaļumus.
- Veidni pārklāj ar foliju, cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!