Vistas gaļa sinepju mērcē ar sparģeļiem

Vistas gaļa sinepju mērcē ar sparģeļiem Foto: Vistas gaļa sinepju mērcē ar sparģeļiem

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 150 g sparģeļu
  • 100 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Vistas filejas nomazgā, ierīvē ar sāli un pipariem, uzklāj pārtikas plēvi un izdauza ar gaļas āmuriņu.
  2. Vistas filejas liek grila pannā un cep no abām pusēm.
  3. Ceptās vistas filejas liek šķīvī un noliek malā.
  4. Sparģeļus izvāra tā, lai tie paliktu kraukšķīgi - aptuveni 3 minūtes.
  5. Sparģeļus izņem no katla un liek ledainā ūdenī, uz 3 minūtēm.
  6. Ūdeni nolej un atstāj sparģeļus uz dēlīša.
  7. Katlā lej saldo krējumu, pievieno pētersīļus, sinepes, visu samaisa un liek uz uguns. 
  8. Vāra mērci, tai jābūt biezai un staipīgai.
  9. Vistas filejas liek pasniegšanas šķīvī, blakus liek sparģeļus, visu pārlej ar mērci.
  10. Vistas gaļu sagriež gabaliņos uz šķīvja, tā, no gaļas izdalījusies sula samaisīsies ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes