Sastāvdaļas
- 4 vistu krūtiņas
- 100 ml ūdens
- 1 buljona kubiņš
- 1 citrons
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 tējkarotes malta čili pipara
- 1 sarkanais sīpols
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 70 ml saldā krējuma 20-30% tauku
- 1 saišķītis bazilika
- olīveļļa pēc garšas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Vistu krūtiņu resnāko daļu izdauza ar gaļas āmuriņu, lai visa gaļa būtu vienāda resnuma.
- Tasē samaisa ūdeni, citrona sulu, buljona kubiņu, sakapātu ķiploku daiviņu - visu karsē mikroviļņu krāsnī, tad vēlreiz samaisa.
- Olīveļļā cep vistu krūtiņas, kamēr tās kļūst brūnganas, tad tās liek traukā.
- Uguni samazina, tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sakapātu sīpolu, pievieno buljona kubiņa maisījumu, sautē, maisot, 8-10 minūtes.
- Kad mērce sabiezē, to noņem no uguns, pievieno sviestu, maisa tik ilgi, kamēr tas pilnībā izkūst.
- Pievieno saldo krējumu, sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Tad mērci vēlreiz uzliek uz uguns, uz 30 sekundēm, nedrīkst uzvārīt.
- Mērci lej veidnē, liek tajā, vistas gaļu, cep 180°C temperatūrā, 10 minūtes.
- Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!