Vistas gaļa ar sēnēm, kartupeļu kažokā

Vistas gaļa ar sēnēm, kartupeļu kažokā Foto: Vistas gaļa ar sēnēm, kartupeļu kažokā

Sastāvdaļas

  • 300 g vistas filejas
  • 250 g sēņu
  • 3-4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 250 ml piena
  • 150 g saldā krējuma
  • 100 g rīvēta siera
  • sāls, pipari, zaļumi
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, liek katlā, aukstā ūdenī, pēc uzvārīšanās, turpina vārīt 6 minūtes, atdzesē, novelk mizu.
  3. Vistas fileju nomazgā, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Sēnes un sīpolu sagriež gabaliņos.
  5. Pannā uzkarsē eļļu un apbrūnina vistas gaļu, gaļu izņem un liek traukā.
  6. Tajā pašā eļļā, kur cepās gaļa, apcep sīpolus, pievieno sēnes un turpina cept, kamēr iztvaiko šķidrums.
  7. Uzkaisa miltus, kārtīgi samaisa, turpinot maisīt, pielej pienu un saldo krējumu, pievieno vistas gaļu, sāli, piparus pēc garšas.
  8. Veidnē liek vistas gaļas maisījumu, virsū, uz rupjās rīves, uzrīvē kartupeļus, uzber mazliet sāli, pārkaisa ar rīvētu sieru.
  9. Cep krāsnī 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes