Vistas gaļa ar Parmas sieru tomātu mērcē

Vistas gaļa ar Parmas sieru tomātu mērcē Foto: Vistas gaļa ar Parmas sieru tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
  • 6 vistu krūtiņas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1/4 glāzes olīveļļas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 6 Mocarellas siera gabali
  • 50 g Parmas siera
  • 800 g tomātu pastas
  • 1 glāze pilngraudu krekeru
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 olas
  • 200 g spageti

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Pilngraudu krekerus liek polietilēna maisiņā - sasmalcina, pieber 1/2 tējkarotes sāls - samaisa.
  3. Bļodā sakuļ olas, pievieno piparus.
  4. Vistu krūtiņas pārgriež uz pusēm, katru pusi mērcē sakultajās olās un piparos.
  5. Tad, olās izmērcēto gaļu apviļā sasmalcināto krekeru-sāls masā.
  6. Lielā pannā, uz vidējas uguns, sakarsē olīveļļu, cep gaļu - 3-4 minūtes no katras puses.
  7. Kad parādās zeltaini-brūna garoziņa, gaļu liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  8. Tad vistas gaļu liek veidnē.
  9. Pannā vēlreiz uzkarsē olīveļļu, cep, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, 1-2 minūtes.
  10. Ķiplokiem pievieno tomātu pastu, kaltētu baziliku - maisot gatavo, uz lēnas uguns, 8 minūtes.
  11. Pievieno sviestu, maisa, kamēr tas izkūst.
  12. Vistas gaļai veidnē pārlej 1/3 tomātu mērces, uzkaisa rīvētu Parmas sieru, uzklāj veidnei foliju, cep 30 minūtes.
  13. Izvāra spageti, nolej ūdeni - liek pannā, atlikušajā tomātu mērcē.
  14. Visu samaisa, karsē uz ļoti mazas uguns.
  15. Kad 30 minūtes pagājušas, veidni izņem, virsū gaļai liek Mocarellas siera gabaliņus.
  16. Liek veidni atpakaļ krāsnī, turpina cept 10-15 minūtes.
  17. Gatavu vistas gaļu pasniedz ar spageti, svaigiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes