Sastāvdaļas
- 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
- 6 vistu krūtiņas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1/4 glāzes olīveļļas
- sāls, pipari pēc garšas
- 6 Mocarellas siera gabali
- 50 g Parmas siera
- 800 g tomātu pastas
- 1 glāze pilngraudu krekeru
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 olas
- 200 g spageti
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Pilngraudu krekerus liek polietilēna maisiņā - sasmalcina, pieber 1/2 tējkarotes sāls - samaisa.
- Bļodā sakuļ olas, pievieno piparus.
- Vistu krūtiņas pārgriež uz pusēm, katru pusi mērcē sakultajās olās un piparos.
- Tad, olās izmērcēto gaļu apviļā sasmalcināto krekeru-sāls masā.
- Lielā pannā, uz vidējas uguns, sakarsē olīveļļu, cep gaļu - 3-4 minūtes no katras puses.
- Kad parādās zeltaini-brūna garoziņa, gaļu liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Tad vistas gaļu liek veidnē.
- Pannā vēlreiz uzkarsē olīveļļu, cep, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, 1-2 minūtes.
- Ķiplokiem pievieno tomātu pastu, kaltētu baziliku - maisot gatavo, uz lēnas uguns, 8 minūtes.
- Pievieno sviestu, maisa, kamēr tas izkūst.
- Vistas gaļai veidnē pārlej 1/3 tomātu mērces, uzkaisa rīvētu Parmas sieru, uzklāj veidnei foliju, cep 30 minūtes.
- Izvāra spageti, nolej ūdeni - liek pannā, atlikušajā tomātu mērcē.
- Visu samaisa, karsē uz ļoti mazas uguns.
- Kad 30 minūtes pagājušas, veidni izņem, virsū gaļai liek Mocarellas siera gabaliņus.
- Liek veidni atpakaļ krāsnī, turpina cept 10-15 minūtes.
- Gatavu vistas gaļu pasniedz ar spageti, svaigiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!