Vistas gaļa ar dārzeņiem, sēnēm un rīsiem turku gaumē

Vistas gaļa ar dārzeņiem, sēnēm un rīsiem turku gaumē Foto: Vistas gaļa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 1 vistas krūtiņa
  • 1 vidēja lieluma kabacis
  • 1 vidēji liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels tomāts
  • 250 g sēņu
  • 1 sarkanā paparika
  • 50 ml augu eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1 tējkarote maltu čili piparu
Piedevām:
  • 100 g rīsu
  • 600 ml ūdens
  • 100 g nūdeļu
  • 50 ml augu eļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Sakarsētā pannā lej augu eļļu (uz lēnas uguns), liek šķēlītēs sagrieztu vistas gaļu, cep 5 minūtes.
  2. Pēc 5 minūtēm pievieno rupjos salmiņos sagrieztu burkānu, samaisa, vēl pēc 5 minūtēm pievieno šķēlītēs sagrieztas sēnes - samaisa.
  3. Atkal pēc 5 minūtēm pievieno nomizotu, rupjos salmiņos sagrieztu kabaci - samaisa.
  4. Vēl pēc 5 minūtēm pievieno sablenderētu tomātu, samaisa.
  5. Un atkal pēc 5 minūtēm pievieno, salmiņos sagrieztu sarkano papriku - samaisa.
  6. Pievieno pusgredzenos sagrieztu sīpolu, samaisa.
  7. Pieber sāli, maltus melnos piparus, maltus čili piparus - samaisa.
  8. Kam garšo, var pievienot 1, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sutina, uzliekot pannai vāku, 10 minūtes.
  9. Gatavo piedevas - sakarsētā augu eļļā cep nūdeles, kamēr tās kļūst zeltainas, pievieno nevārītus rīsus, samaisa - sutina 1-2 minūtes.
  10. Pielej verdošu ūdeni, pieber sāli - samaisa.
  11. Vāra 10 minūtes, pannai uzliek vāku, izslēdz uguni, atstāj uz 30 minūtēm, kamēr viss šķidrums ir uzsūcies.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes