Vistas frikasē ar balto mērci

Vistas frikasē ar balto mērci Foto: Vistas frikasē ar balto mērci

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 1 sīpols
  • 1 šķēlīte selerijas saknes
  • 1 burkāns
  • smaržīgie pipari
  • rīvēts muskatrieksts
  • 2 krustnagliņas
  • sāls
  • ūdens
  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g saldā krējuma
  • 30 g sviesta


Baltajai mērcei:

  • 1/2 l gaļas buljona
  • 30 g margarīna vai sviesta
  • 30 g kviešu miltu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Notīrītu, nomazgātu, uz pusēm pārdalītu vistu vāra karstā ūdenī. 
  2. Nosmeļ putas, pieliek sasmalcinātas garš-saknes, sālu un aizvākotā katlā vāra mīkstu.
  3. Vistu izņem no buljona, mazliet atdzesētu sacērt 30 g smagos gabaliņos. 
  4. Buljonu izkāš un pagatavo balto mērci: sakarsētā sviestā vai margarīnā izkarsē miltus, maisot pamazām pievieno buljonu, uzvāra, pievieno sāli. 
  5. Olu dzeltenumus samaisa ar saldo krējumu, pievieno gabaliņos sadalītu sviestu un lēni, ar koka karoti maisot karsē, līdz maisījums sabiezē, pēc tam pievieno balto mērci, uzkarsē un izkāš. 
  6. Pasniedz porcijās šādi: katra šķīvī ieliek vārītus rīsus, vidu izveido iedobumu, kura saliek vistas gabaliņus, pārlej ar pagatavoto mērci, rotā ar marinētiem augļiem - jāņogu ķekariem, plūmēm vai maziem āboliem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes