Sastāvdaļas
- 1 vesela vista
- 1 sīpols
- 1 šķēlīte selerijas saknes
- 1 burkāns
- smaržīgie pipari
- rīvēts muskatrieksts
- 2 krustnagliņas
- sāls
- ūdens
- 2 olu dzeltenumi
- 50 g saldā krējuma
- 30 g sviesta
Baltajai mērcei:
- 1/2 l gaļas buljona
- 30 g margarīna vai sviesta
- 30 g kviešu miltu
- sāls
Pagatavošana
- Notīrītu, nomazgātu, uz pusēm pārdalītu vistu vāra karstā ūdenī.
- Nosmeļ putas, pieliek sasmalcinātas garš-saknes, sālu un aizvākotā katlā vāra mīkstu.
- Vistu izņem no buljona, mazliet atdzesētu sacērt 30 g smagos gabaliņos.
- Buljonu izkāš un pagatavo balto mērci: sakarsētā sviestā vai margarīnā izkarsē miltus, maisot pamazām pievieno buljonu, uzvāra, pievieno sāli.
- Olu dzeltenumus samaisa ar saldo krējumu, pievieno gabaliņos sadalītu sviestu un lēni, ar koka karoti maisot karsē, līdz maisījums sabiezē, pēc tam pievieno balto mērci, uzkarsē un izkāš.
- Pasniedz porcijās šādi: katra šķīvī ieliek vārītus rīsus, vidu izveido iedobumu, kura saliek vistas gabaliņus, pārlej ar pagatavoto mērci, rotā ar marinētiem augļiem - jāņogu ķekariem, plūmēm vai maziem āboliem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!