Vistas filejas salāti „Malahītu aproce”

Vistas filejas salāti „Malahītu aproce” Foto: Vistas filejas salāti „Malahītu aproce”

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītas vistas filejas
  • 4 cieti vārītas olas
  • 2-3 kivi
  • 1-2 āboli
  • 1-2 vārīti burkāni
  • 250 g majonēzes
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Majonēzei pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, kārtīgi samaisa.
  2. Dziļas, lielas bļodas vidū liek glāzi vai nelielu burciņu.
  3. Apkārt burciņai, liek kārtās:
  4. 1 kārta - sagriezta vistas gaļa, uzber sāli, piparus pēc garšas.
  5. 2 kārta - gabaliņos sagriezti kivi, uzklāj ķiploku majonēzi.
  6. 3 kārta - rīvēti olu baltumi, uzklāj ķiploku majonēzi.
  7. 4 kārta - rupji rīvēti burkāni, uzklāj ķiploku majonēzi.
  8. 5 kārta - rupji rīvēti āboli.
  9. Salātu virsmu un sānus noklāj ar majonēzi.
  10. Olu dzeltenumus smalki sarīvē, pārkaisa salātiem.
  11. Salātus liek ledusskapī ievilkties uz 1 stundu.
  12. Tad burciņu uzmanīgi izņem, salātus rotā ar kivi šķēlītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes