Sastāvdaļas
- 1 vistas fileja
- 5 olas
- 1 sauja žāvētu melno plūmju
- 2 - 3 gurķi
- 1 sauja valriekstu
- majonēze
- sāls
- pētersīļi
Pagatavošana
- Vistas fileju izvāra sālsūdenī, sagriež 1,5 cm šķēlēs un pēc tam sadala pa šķiedrām.
- Jo smalkāk to izdara, jo maigāki būs salāti.
- Liekam vistu traukā, kārto salātu pirmo kārtu, viegli pārlej ar majonēzi.
- Žāvētas plūmes sagriež plānās strēmelītēs un liek pa virsu vistai ar majonēzi.
- Gurķus sagriež smalkos garos salmiņos, liek pa virsu žāvētajām plūmēm, nedaudz uzber sāli,
- pēc tam atkal liek plānu majonēzes kārtu.
- Cieti vārītām olām atdala baltumus no dzeltenumiem.
- Olu baltumus sarīvē uz rupjās rīves, dzeltenumus - uz smalkās rīves.
- No olu baltumiem veido nākamo kārtu, dzeltenumus pagaidām neaiztiek.
- Sasmalcina riekstus un pārkaisa olu baltumiem.tad seko majonēzes kārta.
- Pētersīļus smalki sakapā, pārkaisa majonēzei un tad pa virsu kaisa olu dzeltenumus.
- Salātu rotāšanai izmanto gurķi!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!