Vistas filejas salāti „Greizsirdīgais”

Vistas filejas salāti „Greizsirdīgais” Foto: Vistas filejas salāti „Greizsirdīgais”

Sastāvdaļas

 ● 180-200 g vistas filejas
 ● 2-3 tējkarotes sezama sēkliņu 
 ● 1,5 glāzes Ķīnas kāpostu
 ● 1/2 paprikas
 ● 1/2 sarkanā sīpola 
 ● 2 ēdamkarotes konservētas kukurūzas

Siera bumbiņām: 
 ● 70 g Fetas siera 
 ● 1 ķiploka daiviņa
 ● 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika 
 ● dilles pēc garšas

Grauzdiņiem:
 ● 2 baltmaizes šķēles
 ● 30 ml augu eļļas
 ● 1/2 tējkarotes Vidusjūras garšvielu 
 ● 1 ķiploka daiviņa

Pārliešanai:
 ● 4 ēdamkarotes majonēzes 
 ● 10-15 ml sojas mērces
 ● 2 ķiploka daiviņas 
 ● 1/2 mandarīna sulas 

Pagatavošana

  1. Gatavo grauzdiņus - baltmaizes šķēles sagriež 1,5 cm lielos gabaliņos. 
  2. Augu eļļu samaisa ar sakapātiem ķiplokiem, Vidusjūras garšvielām, sāli.
  3. Baltmaizes gabaliņus liek veidnē, pārlej ar augu eļļas maisījumu, samaisa.
  4. Cep 160-170°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
  5. Cepšanās laikā, grauzdiņus ik pa brīdim apmaisa.
  6. Vistas fileju sagriež salmiņos, apsāla, sapiparo, uzber sezama sēkliņas. 
  7. Cep uz lielas uguns, 5-7 minūtes, bieži apmaisa, jāskatās, lai gaļa pārāk nesacepas un nepaliek sausa.
  8. Tai iekšpusē jāpaliek sulīgai.
  9. Ķīnas kāpostus sakapā, papriku sagriež salmiņos.
  10. Gatavo siera bumbiņas - Fetas sieram pievieno sakapātas dilles, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, baziliku - saspaida ar dakšiņu. 
  11. No iegūtās masas veido bumbiņas.
  12. Pārliešanai - majonēzi samaisa ar sojas mērci, ķiplokiem, mandarīnu sulu. 
  13. Ķīnas kāpostus samaisa ar kukurūzu, sakapātu sarkano sīpolu, papriku, vistas gaļu.
  14. Salātus liek traukā, virsū liek siera bumbiņas, grauzdiņus,pārlej ar sagatavoto mērci. 
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes