Sastāvdaļas
- 2 kg vistas filejas (bez ādas un kauliem)
- 1 glāze baltās mērces (nopērkama veikalos)
- 1 saspiesta ķiploku daiviņa
- 1/2 tējk. maltu čili piparu
- 1 glāze miltu
- 1 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 1,5 glāzes ūdens
- 1,5 glāzes rīvmaizes
- 3/4 tējk. sāls
- 1/2 tējk. kaltēta bazilika
- 1/2 tējk. kaltēta oregano
- pipari
- saulespuķu eļļa
Pagatavošana
- Vistas fileju sagriež vidēja lieluma gabalos.
- Vistas filejas gabalus liek dziļā, stikla vai keramikas traukā.
- Vistas filejas gabaliem uzlej balto mērci, pieliek ķiplokus, un čili piparus.
- Kārtīgi visu samaisa.
- Trauku ar vistas filejas gabaliem liek ledusskapī, vismaz uz divām stundām, bet labāk uz nakti.
- Sajauc miltus, kukurūzas cieti un ūdeni.
- Rīvmaizei pievieno baziliku, oregano, sāli un piparus.
- Vistas filejas gabalus izņem no ledusskapja.
- Katru vistas filejas gabalu mērcē miltu un kukurūzas cietes maisījumā, un tad, apviļā rīvmaizē.
- Pannā uzkarsē saulespuķu eļļu.
- Apviļātos vistas filejas gabalus liek verdošā eļļā un cep no abām pusēm (pa vienai minūtei katrai pusei).
- Gatavas vistu "nūjiņas" izņem no pannas, un liek uz restēm, lai notek liekā eļļa.
- Pasniedz ar tomātu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!