Vistas filejas nūjiņas ar tomātu mērci

Vistas filejas nūjiņas ar tomātu mērci Foto: Vistas filejas nūjiņas ar tomātu mērci

Sastāvdaļas

  • 2 kg vistas filejas (bez ādas un kauliem)
  • 1 glāze baltās mērces (nopērkama veikalos)
  • 1 saspiesta ķiploku daiviņa
  • 1/2 tējk. maltu čili piparu
  • 1 glāze miltu
  • 1 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 1,5 glāzes ūdens
  • 1,5 glāzes rīvmaizes
  • 3/4 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. kaltēta bazilika
  • 1/2 tējk. kaltēta oregano
  • pipari
  • saulespuķu eļļa

Pagatavošana

  1. Vistas fileju sagriež vidēja lieluma gabalos.
  2. Vistas filejas gabalus liek dziļā, stikla vai keramikas traukā.
  3. Vistas filejas gabaliem uzlej balto mērci, pieliek ķiplokus, un čili piparus.
  4. Kārtīgi visu samaisa.
  5. Trauku ar vistas filejas gabaliem liek ledusskapī, vismaz uz divām stundām, bet labāk uz nakti.
  6. Sajauc miltus, kukurūzas cieti un ūdeni.
  7. Rīvmaizei pievieno baziliku, oregano, sāli un piparus.
  8. Vistas filejas gabalus izņem no ledusskapja.
  9. Katru vistas filejas gabalu mērcē miltu un kukurūzas cietes maisījumā, un tad, apviļā rīvmaizē.
  10. Pannā uzkarsē saulespuķu eļļu.
  11. Apviļātos vistas filejas gabalus liek verdošā eļļā un cep no abām pusēm (pa vienai minūtei katrai pusei).
  12. Gatavas vistu "nūjiņas" izņem no pannas, un liek uz restēm, lai notek liekā eļļa.
  13. Pasniedz ar tomātu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes