Sastāvdaļas
- 500 g vistas filejas
- 800 g ziedkāpostu
- 150 g siera
- 1 glāze vidēji trekna saldā krējuma
- 2-3 ķiploka daiviņas
- augu eļļa, sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Ziedkāpostu sadala rozetēs, vāra verdošā sālsūdenī 3 minūtes.
- Tad notecina caurdurī.
- Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, 5 mm biezumā, uzber sāli, piparus.
- Gatavo mērci - sieru smalki sarīvē, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Pannā uzkarsē saldo krējumu - pievieno sieru, pieber sāli, piparus.
- Mērci karsē tik ilgi, kamēr viss siers ir izkusis, tad pievieno ķiplokus.
- Ietaukotā veidnē liek vistas filejas gabaliņus, liek ziedkāpostus - pārlej saldā krējuma mērci.
- Cep sakarsētā krāsnī, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!