Vistas fileja ar jauno kartupeļu salātiem un citronu

Vistas fileja ar jauno kartupeļu salātiem un citronu Foto: Šķiņķa, olu, siera pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 2 PF Ķekava vistas filejas majonēzē ar citronpipariem
  • 500 g novārīti jaunie kartupeļi
  • 100 g griezti strēmelēs saulē kaltēti tomāti
  • 1/3 daiviņas sagriezta citrona
  • 4-6 bazilika lapiņas
  • 10 attīrītas no kauliņiem Kalamatas olīvas

Sastāvdaļas 1 porcijai.

Pagatavošana

  1. Jaunos kartupeļus novāra ar mizu un apcep eļļā līdz tie kļūst zeltaini. 
  2. Sagriež uz pusēm, un vēl siltos kartupeļos iemaisa saulē kaltētos tomātus, olīvas, citronus un eļļu, kas palikusi pāri no tomātiem eļļā.
  3. Liek ledusskapī atdzesēties. 
  4. Atdzesētos salātos iemaisa baziliku un pasniedz kopā ar uz pusēm pārgrieztiem vistas filejas gabaliņiem.

Vasara un saulgriežu laiks ir aktīvākā grilēšanas sezona, un viens no iecienītākajiem grila produktiem ir dažādi pagatavota vistas gaļa. Lai vistas gaļa grilēšanas procesā saglabātu vērtīgās uzturvielas un tajā neveidotos organismam nevēlams vielas, kas var rasties augstās temperatūras un dūmu ietekmē, grilēšanai visieteicamākā ir marinēta vistas gaļa. Marinādi var gatavot pats vai izvēlēties jau gatavus produktus.

Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt kopā ar grilēto gaļu. Tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants un “Putnu fabrika Ķekava” piedāvā ēdienu recepti, kas ir tikpat vienkārši pagatavojama kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes