Sastāvdaļas
- 1 vista
- 400 g sīpolu
- 50 g rozīņu
- 50 g valriekstu
- 50 g svaigu sēņu
- 15 g sviesta
- svaigi zaļumi
- sāls, malti melnie pipari
Mērcei:
- 25 g miltu
- 400 g skābā krējuma
- 25 g sviesta
Pagatavošana
- Vistu nomazgā, nosusina, sadala 8 daļās, apsāla, sapiparo.
- Vistas gaļas gabalus apcep uz pannas pusgatavus.
- Sīpolus sagriež pusgredzenos un apcep uz pannas, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Sēnes sagriež salmiņos un apcep.
- Valriekstus apgrauzdē, novelk tiem miziņu un sasmalcina.
- Rozīnes nomazgā un nosusina.
- Gatavo mērci - katliņā izkausē sviestu un mazliet to pakarsē.
- Pieber izsijātus miltus, maisot pakarsē, kamēr sāk smaržot pēc ceptiem riekstiem.
- Izkarsēto miltu maisījumu, pakāpeniski pievieno un izmaisa karstā skābajā krējumā.
- Vistas gaļas gabalus liek keramikas podiņos, pārber ar rozīnēm, sēnēm, sīpoliem un riekstiem, pārlej ar skābā krējuma mērci.
- Podiņus liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 20-25 minūtes.
- Pasniedzot, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!