Sastāvdaļas
- 1 vista
- 300 g kūpinātu desiņu
- 500 ml tomātu sulas
- 200 ml sausa baltvīna
- 4-5 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Augu eļļā cep kūpinātās desiņas, tad liek sautējamā katlā.
- Tajā pašā eļļā cep porciju gabalos sadalītu un apsālītu vistu, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Vistas gabalus liek katlā pie desiņām.
- Uzlej baltvīnu, sautē 10 minūtes.
- Pievieno tomātu sulu, ja nepieciešams, pieber vēl sāli, turpina sautēt 40 minūtes.
- Ķiplokus sagriež sīkos gabaliņos, pievieno pašās beigās, uguni izslēdz.
- Lai tomātu mērce būtu biezāka, var pievienot 1 ēdamkaroti miltu.
- Ja vēlas, var pievienot arī sīpolus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!