Vista romiešu gaumē

Vista romiešu gaumē Foto: Vista romiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 300 g kūpinātu desiņu
  • 500 ml tomātu sulas
  • 200 ml sausa baltvīna
  • 4-5 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Augu eļļā cep kūpinātās desiņas, tad liek sautējamā katlā.
  2. Tajā pašā eļļā cep porciju gabalos sadalītu un apsālītu vistu, kamēr parādās zeltaina garoziņa. 
  3. Vistas gabalus liek katlā pie desiņām.
  4. Uzlej baltvīnu, sautē 10 minūtes.
  5. Pievieno tomātu sulu, ja nepieciešams, pieber vēl sāli, turpina sautēt 40 minūtes.
  6. Ķiplokus sagriež sīkos gabaliņos, pievieno pašās beigās, uguni izslēdz. 
  7. Lai tomātu mērce būtu biezāka, var pievienot 1 ēdamkaroti miltu.
  8. Ja vēlas, var pievienot arī sīpolus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes