Sastāvdaļas
Vista:
- 600 g cāļa krūtiņas filejas
- 1 citrona miziņa
- 1 – 1,5 tējk. Santa Maria melno piparu, drupinātu
- 1,5 tējk. Santa Maria sāls
- 2 ēd.k. rapšu eļļas
Cepts kāposts:
- 1 uz pusēm pārgriezts citrons
- 1 kāposts, sagriezts ceturtdaļās
- 50 g gabaliņos sagriezta sviesta
- 1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
- 0,5 tējk. Santa Maria sāls
Mērce:
- 300 ml skābā krējuma
- 2. tējk. Santa Maria estragona
- 1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
- 1 tējk. Santa Maria sāls
Pagatavošana
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai
- Pievienojiet vistas gaļai sāli, melnos piparus un citrona miziņu.
- Ielieciet citronu un kāpostu cepeškrāsnij piemērotā pannā, pievienojiet sāli un melnos piparus. Vienmērīgi izkārtojiet pannā sviestu. Gatavojiet cepeškrāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes.
- Apcepiet vistu eļļā, cepot aptuveni 3 minūtes no katras puses.
- Ielieciet vistu pannā pie kāpostiem un aptuveni 15 minūtes kopā cepiet, līdz viss ir gatavs.
- Nelielā bļodā samaisiet visas aukstās mērces sastāvdaļas.
- Vistu pasniedziet ar ceptajiem kāpostiem, mērci un citronu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!