Sastāvdaļas
- 1 glāze jogurta bez piedevām
- 2 kg vistas gaļas
- 1 citrons
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/2 ēdamkarotes kaltēta oregano
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1/4 pētersīļu saišķīša
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Jogurtu samaisa ar olīveļļu, saspiestiem ķiplokiem, oregano, sāli, pipariem.
- Pievieno rīvētu citrona miziņu un pusi citrona sulas.
- Visu samaisa un pievieno sakapātus pētersīļus.
- Vistas gaļu kopā ar marinādi liek lielā polietilēna maisā, maisu aiztaisa, izspiežot no tā gaisu.
- Maisu mazliet pamīca, lai marināde labāk iesūktos gaļā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Tagad marinēto gaļu var cept pannā, uz grila vai cepeškrāsnī.
- Ja cep gaļu cepeškrāsnī, cep to 190°C temperatūrā, liek dziļā veidnē, uz 45-60 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!