Sastāvdaļas
- 4 vistu kājas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 paprika
- 1 tomāts
- 1 bundža konservetu zaļo zirnīšu
- 1 bundža konservētas kukurūzas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 glāze rīsu
- 1,5-2 glāzes buljona
- sāls, garšvielas pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Vistu kājas ierīvē ar sāli un garšvielām.
- Pannā sakarsē augu eļļu, cep vistas gaļu, kamēr tā kļūst zeltaina, tad izņem no pannas un noliek malā.
- Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē, papriku sagriež gabaliņos, tomātu - mazos gabaliņos.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, vai sakapā.
- Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sīpolus un burkānu.
- Pievieno papriku, tomātus un ķiplokus, visu sautē 5 minūtes.
- Dārzeņiem pielej ūdeni vai buljonu, pieber rīsus, samaisa, pieber sāli.
- Visu uzvāra, sautē uz vidējas uguns 25-30 minūtes (kamēr gatavi rīsi).
- Konservētajiem zirnīšiem un kukurūzai nolej šķidrumu, 7 minūtes, pirms gatavošanas beigām pievieno rīsiem un dārzeņiem.
- Ik pa brīdim apmaisa, lai rīsi nepiedeg.
- Ja nepieciešams, pielej vēl ūdeni vai buljonu, pārliecinās, vai ir nepieciešama sāls.
- Beigās vistas gaļu liek virsū dārzeņiem un rīsiem, uzliek vāku, sutina uz lēnas uguns 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!