Vista ar rīsiem un dārzeņiem kataloniešu gaumē

Vista ar rīsiem un dārzeņiem kataloniešu gaumē Foto: Vista ar rīsiem un dārzeņiem kataloniešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 4 vistu kājas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 1 tomāts
  • 1 bundža konservetu zaļo zirnīšu
  • 1 bundža konservētas kukurūzas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 glāze rīsu
  • 1,5-2 glāzes buljona
  • sāls, garšvielas pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Vistu kājas ierīvē ar sāli un garšvielām.
  2. Pannā sakarsē augu eļļu, cep vistas gaļu, kamēr tā kļūst zeltaina, tad izņem no pannas un noliek malā.
  3. Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē, papriku sagriež gabaliņos, tomātu - mazos gabaliņos.
  4. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, vai sakapā.
  5. Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sīpolus un burkānu.
  6. Pievieno papriku, tomātus un ķiplokus, visu sautē 5 minūtes.
  7. Dārzeņiem pielej ūdeni vai buljonu, pieber rīsus, samaisa, pieber sāli.
  8. Visu uzvāra, sautē uz vidējas uguns 25-30 minūtes (kamēr gatavi rīsi).
  9. Konservētajiem zirnīšiem un kukurūzai nolej šķidrumu, 7 minūtes, pirms gatavošanas beigām pievieno rīsiem un dārzeņiem.
  10. Ik pa brīdim apmaisa, lai rīsi nepiedeg.
  11. Ja nepieciešams, pielej vēl ūdeni vai buljonu, pārliecinās, vai ir nepieciešama sāls.
  12. Beigās vistas gaļu liek virsū dārzeņiem un rīsiem, uzliek vāku, sutina uz lēnas uguns 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes