Virtuļi glazūrā

Virtuļi glazūrā Foto: Virtuļi glazūrā

Sastāvdaļas

  • 30 g kausēta sviesta
  • 3,5 glāzes silta piena
  • 50 g svaiga rauga
  • 150 g cukura
  • 90 g vanilīna
  • 1 ēdamkarote vaniļas esences
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • 625 g miltu

Glazūrai:

  • 4 svaigas avenes
  • 250 g pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes aveņu sīrupa
  • cukurskaidiņas rotāšanai

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 190 °C temperatūrai.
  2. Sviestu sajauc ar pienu - uzkarsē, pievieno raugu, samaisa un atstāj uzrūgt.
  3. Rauga maisījumam pievieno cukuru, vanilīnu, vaniļas esenci, kanēli un sāli.
  4. Pakāpeniski pievieno miltus un visu sakuļ viendabīgā masā.
  5. Olas pievieno pa vienai, katru reizi sakuļ.
  6. Mīklu liek, uz miltiem nokaisītas virsmas,kārtīgi samīca ar rokām. 
  7. Mīklu liek bļodā, apsedz ar dvieli un atstāj uz 2 stundām, siltā vietā. 
  8. Virtuļu veidni ieziež ar eļļu.
  9. Mīklu izrullē 1 cm biezumā.
  10. Izspiež aplīšus un liek veidnē.
  11. Veidnei uzklāj dvieli un atstāj uz 45 minūtēm, siltā vietā.
  12. Cep krāsnī 8 minūtes.
  13. Virtuļus izņem no veidnes un atdzesē, pirms pārklāšanas ar glazūru.
  14. Gatavo glazūru - ogas izspiež caur sietu, sajauc ar pūdercukuru un sakul viendabīgā masā.
  15. Pievieno aveņu sīrupu un vēlreiz sakuļ.
  16. Virtuļus mērcē glazūrā, liek uz restītēm, uzkaisa cukurskaidiņas un atstāj, lai mazliet sacietē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes