Sastāvdaļas
- 4 gaļas šķēles (vēlams teļa, bet derēs arī cūkas)
- 2 olas
- vārīti kartupeļi
- 2 ēdamkarotes kapātu pētersīļu
- 1 tējkarotes cūku tauku
- sviests
- rīvmaize
- 1 ēdamkarotes krējums
- eļļa
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus izvāra ar mizu.
- Šniceli sagriež, uzmanīgi paklapē. (3-5 mm biezas). Iegriež malas, lai cepot neceļas augšā.
- No abām pusēm uzber sāli, piparus.
- Olas sasāla (2 olām gandrīz pilna tējkarote sāls), ar dakšu samaisa klāt 1 ēdamkaroti krējuma. (Nesakult, jo olu dzeltenumam un baltumam nevajag būt pavisam samaisītiem.)
- Ieber dziļākā formā rīvmaizi.
- Šniceli iemērc miltos, viegli piespiež, tad izvelk caur olu maisījumu.
- Šniceli ieliek rīvmaizē, viegli piespiež, tāpat no otras puses. Šniceli liek pannā, kurā uzkarsēta eļļa ar cūku taukiem. Apcep zeltaini brūnu.
- Kartupeļus griež uz pusēm, pannā izkausē sviestu. Tur apviļā kartupeļu pusītes. Kartupeļus nedrīkst cept un apbrūnināt! Apsāla un uzber kapātus pētersīļus. Uzreiz ņem nost no uguns.
- Šniceli un kartupeļus kārto uz šķīvja.
- Labu šniceli nav tik viegli pagatavot! Svarīgi:
- Gaļu nedrīkst izklapēt par stipru, jo citādi kļūs sausa.
- Uzreiz pēc panešanas cep gaļu eļļā.
- Nekad netaupīt eļļu, šnicelēm jāpeld eļļā. Cūku tauku krikumiņš piedod īpašu garšu.
- Cepot panna ir jākrata, lai panējums nepielīp pie gaļas, lai sanāk vilnīši panējumā.
- Vienmēr olu sālīt stiprāk par gaļu.
- Ir vērts pieturēties pie ieteikumiem, jo rezultāts, neliks vilties!!!
- Lai izdodas! Cerams, ka Jums labi garšos!
Receptes autore: Jolanta Rotkāja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!