Vienreizēja augļu un ogu karsēšana

Vienreizēja augļu un ogu karsēšana Foto: Vienreizēja augļu un ogu karsēšana
  1. Pirms vārīšanas augļus, ogas iecukuro, izlietojot vienu trešdaļu līdz 1 - 2 paredzētā cukura daudzuma.
  2. Notīrītas ogas vai sagrieztus augļus liek trauka, pa starpām iekaisot cukuru, un atstāj vēsa vietā 6 - 12 stundas, lai iecukurojas.
  3. Radušos sulu lej katlā, pieber atlikušo cukuru un vara, līdz sīrups ir dzidrs un nerodas putas.
  4. Tad sīrupā liek augļus, ogas un vāra, līdz ievārījums gatavs.
  5. Ja ievazājumu gatavo no augļiem, ogām kas vārot tik ātri neizjūk,tad vispirms pagatavo cukura sīrupu, ņemot uz vienu kg cukura 3/4 glāzi ūdens.
  6. Sulīgam ogām ūdeni cukura sīrupa pagatavošanai ņem mazāk, cietākam - vairāk.
  7. Ūdeni lej katlā, uzvāra, pakāpeniski šķīdinot pievieno cukuru un vāra.
  8. Radušās putas nosmeļ.
  9. Kad sīrups dzidrs tajā liek sagatavotos augļus vai ogas un vāra.
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes