Vienkāršākais sālījums gurķiem

Vienkāršākais sālījums gurķiem Foto: Vienkāršākais sālījums gurķiem

Sastāvdaļas

  • gurķi
  • garšsaknes pēc garšas

Sālījumam:

  • 1 l ūdens
  • 50 g sāls

Pagatavošana

  1. Nelielu daudzumu gurķu var sālīt, bez pasterizācijas.
  2. Svaigus, vienāda lieluma gurķus kārtīgi nomazgā.
  3. Gurķus saliek burkās, virsū liek garšsaknes un pārlej ar karstu vai aukstu sālījumu(sāli izšķīdina ūdenī).
  4. Burkām uzliek verdošā ūdenī paturētus vāciņus, bet neaizvāko.
  5. Burkas atstāj istabas temperatūrā uz 7-10 dienām.
  6. Pēc noteiktajām dienām, gurķiem pielej vēl sālījumu un burkas aizvāko.
  7. Turpmāk, ja vēlas, gurķus var uzglabāt istabas temperatūrā, vai vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes