Sastāvdaļas
- gurķi
- garšsaknes pēc garšas
Sālījumam:
- 1 l ūdens
- 50 g sāls
Pagatavošana
- Nelielu daudzumu gurķu var sālīt, bez pasterizācijas.
- Svaigus, vienāda lieluma gurķus kārtīgi nomazgā.
- Gurķus saliek burkās, virsū liek garšsaknes un pārlej ar karstu vai aukstu sālījumu(sāli izšķīdina ūdenī).
- Burkām uzliek verdošā ūdenī paturētus vāciņus, bet neaizvāko.
- Burkas atstāj istabas temperatūrā uz 7-10 dienām.
- Pēc noteiktajām dienām, gurķiem pielej vēl sālījumu un burkas aizvāko.
- Turpmāk, ja vēlas, gurķus var uzglabāt istabas temperatūrā, vai vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!