Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 200 ml skābā krējuma
- 100 g sviesta
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1,5 glāzes miltu
- 300-400 g saldētu ķiršu bez kauliņiem
Pagatavošana
- Saldētos ķiršus neatlaidinātus pārkaisa ar kartupeļu cieti.
- Sviestu izkausē.
- Bļodā, izmantojot putojamo slotiņu, sakuļ olas ar cukuru.
- Pievieno sviestu, skābo krējumu, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, miltus - samaisa.
- Mīklu lej veidnē, izkārto ķiršus, mazliet tos iespiest mīklā.
- Cep 180°C temperatūrā, 35-40 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja tas ir sauss, pīrāgs ir gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!