Sastāvdaļas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 glāze mannā
- 1 tējkarote sodas
- vaniļa
- malts kanēlis
- 60-80 g sviesta
- 4-5 āboli
- pūdercukurs rotāšanai
Pagatavošana
- Sviestu liek saldētavā.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrā.
- Samaisa cukuru, miltus, mannā, sodu, vaniļu, kanēli.
- Ābolus sarīvē uz rupjās rīves.
- Veidni ietauko ar sviestu.
- Cukura maisījumu sadala 4 daļās.
- Ābolus sadala 3 daļās.
- Vienu cukura maisījuma daļu ieber veidnē.
- Virsū uzliek vienu ābolu kārtu.
- Uzber otru cukura maisījuma daļu, tad atkal ābolu kārtu un tā dara pamīšus.
- Virsējai kārtai ir jābūt sausajai, pārkaisa ar sarīvētu sviestu.
- Pīrāgu cep 40-50 minūtes.
- Svarīgi ir pīrāgu kārtīgi atdzesēt, vismaz 3 stundas.
- Pirms pasniegšanas uzkaisa pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!