Viegli pagatavojami belaši

Viegli pagatavojami belaši Foto: Viegli pagatavojami belaši

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 2 glāzes kefīra
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • milti
Pildījumam:
  • malta gaļa
  • sīpols
  • ķiploki
  • sāls, pipari
  • zaļumi, loki pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Kefīru uzsilda, pievieno sodu, samaisa, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz samaisa, atstāj uz 1 minūti.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus, maisa, kamēr mīkla kļūst mēreni bieza.
  3. Malto gaļu samaisa ar sasmalcinātu sīpolu, ķiplokiem, sāli, pipariem un pēc vēlēšanās, ar sakapātiem zaļumiem, lokiem.
  4. Pannā uzkarsē augu eļļu, kuru lej 0,5-1 cm biezā slānī.
  5. Ar karoti lej mīklu, mīklai virsū liek maltās gaļas pildījumu un pildījumam virsū - atkal mazliet mīklas.
  6. Mīklu pildījumam liek virsū tik daudz, lai paliek nelielas atveres, tas jādara ātri.
  7. Cep uz vidējas uguns no vienas puses, tad apgriež otrādi un turpina cept, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  8. Belašus pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes