Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 120 g cukura
- 90 g miltu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
Paniņu (kefīra) krēmam:
- 500 ml paniņas (kefīrs)
- 1/8 l saldā krējuma
- 100 g pūdercukura
- 8 loksnes želatīna (mērcēt aukstā ūdenī)
- 1/2 gab citronu sula (apelsīnu sula)
Aveņu masai:
- 400 g avenes (svaigas vai saldētas)
- 4 želatīna lapas (mērcēt aukstā ūdenī)
- 70 g cukura
Papildus:
- 1 paciņa „Dāmu pirkstiņu” cepumu
Pagatavošana
- Vispirms sagatavo biskvīta mīklu. Cukuru ar olām un ūdeni labi saputo līdz apjoms ir kļuvis ievērojami lielāks.
- Tad uzmanīgi iecilā izsijātus miltus.
- Ielej mīklu apaļā formā (Ø 26 cm) un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
- Krēmam mīkstina želatīnu ūdenī. Izspiest pusi citronu sulu un mazliet uzsilda.
- Tajā izšķīdina izspiestu želatīnu.
- Paniņas un pūdercukuru samaisa un dažas karotes no šīs masas iemaisa želatīnā.
- Tad šo želatīna masu ar putotāju atlikušajās paniņās iemaisa.
- Putukrējumu saputo stingrās putās un iemaisa paniņu masā.
- Atdzesē apmēram 30 minūtes ledusskapī.
- Aveņu masai avenes mazliet uzkarsē kopā ar cukuru.
- Mīkstina želatīnu ūdenī, izspiež lieko ūdeni un izšķīdina aveņu masā.
- To arī atdzesē ledusskapī apmēram 30 minūtes.
- Atdzesēto kūkas pamatni izliek visapkārt stāvus ar uz pusēm pārgrieztiem Dāmu pirkstiņiem.
- Tad pilda kūku ar pusi no aveņu masas, tad -paniņu krēms, un atkal aveņu masa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!