Viegla un vasarīga paniņu krēma – aveņu kūka

Viegla un vasarīga paniņu krēma – aveņu kūka Foto: Viegla un vasarīga paniņu krēma – aveņu kūka

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 120 g cukura
  • 90 g miltu
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera

Paniņu (kefīra) krēmam:

  • 500 ml paniņas (kefīrs)
  • 1/8 l saldā krējuma
  • 100 g pūdercukura
  • 8 loksnes želatīna (mērcēt aukstā ūdenī)
  • 1/2 gab citronu sula (apelsīnu sula)

Aveņu masai:

  • 400 g avenes (svaigas vai saldētas)
  • 4 želatīna lapas (mērcēt aukstā ūdenī)
  • 70 g cukura

Papildus:

  • 1 paciņa „Dāmu pirkstiņu” cepumu

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo biskvīta mīklu. Cukuru ar olām un ūdeni labi saputo līdz apjoms ir kļuvis ievērojami lielāks.
  2. Tad uzmanīgi iecilā izsijātus miltus.
  3. Ielej mīklu apaļā formā (Ø 26 cm) un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
  4. Krēmam mīkstina želatīnu ūdenī. Izspiest pusi citronu sulu un mazliet uzsilda.
  5. Tajā izšķīdina izspiestu želatīnu.
  6. Paniņas un pūdercukuru samaisa un dažas karotes no šīs masas iemaisa želatīnā.
  7. Tad šo želatīna masu ar putotāju atlikušajās paniņās iemaisa.
  8. Putukrējumu saputo stingrās putās un iemaisa paniņu masā.
  9. Atdzesē apmēram 30 minūtes ledusskapī.
  10. Aveņu masai avenes mazliet uzkarsē kopā ar cukuru.
  11. Mīkstina želatīnu ūdenī, izspiež lieko ūdeni un izšķīdina aveņu masā.
  12. To arī atdzesē ledusskapī apmēram 30 minūtes.
  13. Atdzesēto kūkas pamatni izliek visapkārt stāvus ar uz pusēm pārgrieztiem Dāmu pirkstiņiem.
  14. Tad pilda kūku ar pusi no aveņu masas, tad -paniņu krēms, un atkal aveņu masa.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes