Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze skābā krējuma
- 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 1 1/2 glāze miltu
- 1 1/2 glāze kakao pulvera
Krēmam:
- 1 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
- 1/2 paciņa sviesta
Pildījumam:
- 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
- 300 g šokolādes
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas, kakao pulveri un cukuru.
- Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno iebiezināto pienu, skābo krējumu, miltus un dzeramo sodu.
- Visu labi samaisa un lej nedaudz ietaukotā kūkas formā, cep 180°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo nedaudz mīkstinātu sviestu un vārītu iebiezināto pienu.
- Iebiezināto pienu klāj pār pamata biskvīta kārtu, tad klāj krēmu un pāri liek otru biskvīta kārtu.
- Visu pārklāj ar kausētu šokolādi un ievieto kūku ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!