Viegla skābā krējuma – augļu kūka

Viegla skābā krējuma – augļu kūka Foto: Viegla skābā krējuma – augļu kūka

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura

Krēmam:

  • 500 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes želatīna
  • kivi
  • zemenes

Pagatavošana

  1. Rūpīgi sajauc visas biskvītam nepieciešamās sastāvdaļas.
  2. Ieklāj mīklu nedaudz ietaukotā kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  3. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un sagriež kubiņos.
  4. Krēms: Želatīnu aplej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm.
  5. Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu un cukuru.
  6. Kad želatīns uzbriedis, izkausē to un prātīgi, lejot šaurā strūklā un nepārtraukti maisot, pievieno skābā krējuma masai.
  7. Pārklāj izvēlēto kūkas formu ar pārtikas plēvi.
  8. Noskalo un nosusina zemenes un kivi, sagriež šķēlītēs.
  9. Tad klāj zemenes un kivi gar formas malām un pāri izkārto biskvīta gabaliņus. Darbību atkārto līdz izkārtoti visi augļi un biskvīta gabaliņi.
  10. Lēnām pārlej visu ar skābā krējuma masu, nolīdzina virsmu un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
  11. Ja izvēlējāties kūku gatavot stikla traukā, tad pēc šīm 2 stundām apgāziet to otrādi uz servējamā šķīvja.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes