Vēja kūkas (eklērs)

Vēja kūkas (eklērs) Foto: Vēja kūkas (eklērs)

Sastāvdaļas

  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1 glāze ūdens
  • 100 g sviesta
  • 4-5 olas
  • sāls

Krēmam:

  • 200 sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze piena
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • vaniļas cukurs
  • 2 ēdamkarotes liķiera vai ruma (vislabāk olu liķiera)
  • šokolādes vai kafijas glazūra

Pagatavošana

  1. Ūdeni kopa ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdeni maisot ber uzreiz visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katliņa malām (jāmaisa ar karoti).
  2. Nedaudz atdzisušai mīklai pa vienai pievieno olas.
  3. Mīklu liek cepamā papīra turziņā, un uz ietaukotas un ar miltiem apkaisītas plāts izspiež apaļas kūciņas.
  4. Cep 210-220°C temperatūrā 35-40 minūtes.
  5. Pirmās 15 minūtes cepeškrāsni atvērt nedrīkst.
  6. Kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām.
  7. Atdzisušām kūkām ar asu nazi nedaudz atgriež (vāciņus), ar tējkaroti vai caur cepamā papīra turziņu iepilda krēmu.
  8. Kūkas pārklāj ar karstu šokolādes vai kafijas glazūru.  Krēms - Sviestu saputo ar vaniļas cukuru. Divās ēdamkarotēs piena iemaisa miltus, pārējo pienu ar cukuru uzvāra, pievieno atšķaidītos miltus, vēlreiz uzvara, atdzesē un pievieno saputotajam sviestam, tad krēmam putojot pievieno liķieri.  Glazūra - 200 grami pūdercukura pievieno 2-3 ēdamkarotes pagatavotas, stipras pupiņu kafijas.  Šokolādes glazūra - 100 g cukura ar vienu glāzi ūdens savāra sīrupā, pievieno 1 ēdamkaroti sviesta un 1 ēdamkaroti kakao.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes