Tradicionālais Latvijas sklandrausis

Sklandrausis ir tradicionālais Latviešu ēdiens, kura izcelsme meklējama Kurzemē, kur to dēvē arī par žograusi vai dižrausi.
 

Sklandrausis ir tradicionālais Latviešu ēdiens, kura izcelsme meklējama Kurzemē, kur to dēvē arī par žograusi vai dižrausi.
Sklandrausis ir gatavots no stingras rudzu miltu pamatnes un pildīts kārtās ar vārītiem kartupeļiem un burkāniem un apbērts vai ar ķimenēm vai ar kanēli.
Sklandrausis ir ļoti salds,viss labāk garšo auksts ar pienu vai tēju.
Sklandrausis reģistrēts, kā pirmais Eiropas Savienības līmenī aizsargātais lauksaimniecības produkts Latvijā.
Sklandrauša reģistrēšana shēmā „Garantēta tradicionālā īpatnība" ir pirmā latviešu ģeogrāfiskās izcelsmes norāde,un tā apzīmē kvalitatīvu lauksaimniecības produktu.Kā piekto šīs shēmas dalībnieku uzņēma arī SIA „Pie Mim”.
Sklandrauša pievienošanu sarakstam izvirzīja biedrība "Zaļais novads" Dundagas novadā.
Institūcija,kas pārbaudīja atbilstību produkta specifikācijai, ir Pārtikas un veterinārais dienests.
Vienkāršoti skaidrojot, reģistrēšana shēmā "Garantēta tradicionālā īpatnība" nozīmē, ka turpmāk rudzu miltu mīklas, kartupeļu un burkānu pīrādziņu, kas izskatās pēc sklandrauša, varēs dēvēt par sklandrausi tikai tad, ja tas būs pagatavots ņemot vērā tradicionālās paražas un recepti. Mazais, bet ātri augošais uzņēmums SIA „Pie Mim” piedāvā lielisku iespēju nobaudīt īstus Latvijas sklandraušus kas gatavoti pēc īstās receptes un paražām.


Pie Mimi, SIA
Pie Mimi, SIA
  Akmeņu iela 47,Ogre
  26680645
  [email protected]
  www.pie-mimi.lv
  facebook.com/pages/Pie-Mimi/577018932435386
  draugiem.lv/pie-mimi
 
  
produkts skatīts ... reizes