Auksti spiesta nerafinēta rapšu eļļa

Nerafinētā rapšu eļļa iegūta no kvalitatīvām pārtikas šķirnes sēklām, izmantojot auksto spiešanas tehnoloģiju, un tā ir bagāta ar nepiesātinātajām taukskābēm.
 

Ir rudens - konservēšanas laiks -, kad steidzam gatavot krājumus ziemai. Jo kas gan var būt garšīgāks par pašu gatavotu ievārījumu vai salātu burciņu ziemai?

Dažādu salātu pagatavošanai veiksmīgi varam izmantot Latvijā ražoto auksti spiesto rapšu eļļu. Recepte iedvesmai:

Kabači 2.5 kg, krāsainā paprika 1 kg, ķiploks 1 galviņa, burkāni 0.5 kg, etiķis 250 g, cukurs 250 g, rapšu eļļa 250 g, 1 ēdk. sāls, 1 burciņa parastas tomātu mērces, zaļumi. Kabačus un papriku sagriež 1x1cm kubiņos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves, ķiploku sasmalcina. Visu liek katlā, pievieno pārējās sastāvdaļas un liek vārīties, ik pa laikam apmaisot. Vāra 20 - 30 min., tad karstu pilda burkās. Lai labi garšo!

Rapšu eļļas pielietojums ir daudzpusīgs - to var izmantot kā vienu no sastāvdaļām, gatavojot salātus, salātu mērces, cepšanai (Iecavnieks eļļai dūmošanas punkts ir virs 220 °C), dažādiem kulinārijas un konditorejas izstrādājumiem.


Iecavnieks & Co, SIA
Iecavnieks & Co, SIA
  "Iecavnieki", Iecavas novads, LV-3913, Latvija
  + 371 63960249, +371 63960208
  [email protected]
  www.iecavnieks.lv
  facebook.com/iecavnieks
  draugiem.lv/iecavnieks/
 
  
produkts skatīts ... reizes