Vecmāmiņas šokolādes torte

Vecmāmiņas šokolādes torte Foto: Vecmāmiņas šokolādes torte

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 200 g pūdercukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 40 g kakao
  • 175 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 2 olas
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 150 ml skābā krējuma

Garnējumam:

  • 75 g sviesta
  • 175 g tumšās šokolādes(salauzta mazos gabaliņos)
  • 300 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote cukura sīrupa
  • 125 ml skābā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Cukura sīrupa pagatavošana - nelielā katliņā ieber 100 g baltā cukura un 3 ēdamkarotes verdoša ūdens. Vāra vidējā karstumā, kamēr cukurs ir pilnībā izkusis un šķidrums ir karameļu brūnā krāsā. Tad pakāpeniski un uzmanīgi, lai neapdedzinātos, pievieno 300 ml verdoša ūdens un rūpīgi izmaisa. Tad pievieno 500 g cukura un maisa līdz cukurs ir pilnībā izkusis.
  2. Tad turpina vārīt nelielā karstumā un sīrupā ieliek 1/4 citrona apmēram 45 minūtes. Tad noņem katliņu no karstuma un izņem ārā citrona ceturtdaļu.Ļauj cukura sīrupam pilnībā atdzesēties un tad caur sietiņu ielej to stikla burciņā vai kādā citā sev tīkamā traukā.
  3. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko divas 20 cm lielas, apaļās kūkas formas ar noņemamām malām.
  4. Miltus, cukuru, cepamo pulveri, dzeramo sodu, kakao, sviestu, olas, vaniļas ekstraktu un skābo krējumu ielej virtuves kombainā un rūpīgi sajauc viendabīgā masā. Tad izmantojot lāpstiņu ieklāj mīklu iepriekš sagatavotajās kūkas formās un liek cepties aptuveni 25-35 minūtes.
  5. Kad biskvīti gatavi, liek tos atdzesēties  aptuveni 10 minūtes un izņem tos no kūkas formām. Nevajag satraukties, ja biskvīti nedaudz ielūzīs, jo garnējums to visu nosegs.
  6. Pildījumam - lēni izkausē sviestu un šokolāde vidēji lielā, siltumizturīgā bļodā (mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē). Kamēr, izkausētais sviests un šokolāde atdziest, ieber pūdercukuru atsevišķā bļodā. Tad pievieno cukura sīrupu sviestam un šokolādei un pakāpeniski arī skābo krējumu, visu rūpīgi samaisa un pieber klāt pūdercukuru. Ja masa sanākusi pārāk bieza, vari pievienot apmēram 1 tējkaroti verdoša ūdens.
  7. Izvēlies kūkas plāti vai servējamo šķīvi un nogriez 4 vertikālas cepamā papīrā strēmeles. Izveido no tām četrstūri uz plāts uzliec pamatnes biskvītu. Tad uzklāj 1/3 daļu no pildījuma un liek nākamo biskvīta kārtu un nedaudz piespiež to klāt. Klāj nākamo pildījuma trešdaļu uz kūkas virskārtu, bet ar atlikušo pildījumu noklāj kūkas malas. Ļauj pāris minūtes tam iesūkties un tad uzmanīgi noņem cepamā papīra strēmeles.
  8. Kūku vari dekorēt ar augļiem, ziediem vai jebko citu pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes