Vecmāmiņas kartupeļu sacepums

Vecmāmiņas kartupeļu sacepums Foto: Vecmāmiņas kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas

  • 750 g kartupeļu
  • 4 cieti vārītas olas
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 170 g šķiņķa
  • 1 tējkarote graudaino sinepju
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • pētersīļi
  • kaudzīte rīvēta siera
  • 1/4 dārzeņu buljona kubiņa
  • sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un veselus vāra sālsūdenī, kamēr tie ir mīksti.
  2. Sīpolu sagriež pusgredzenos, ķiploka daiviņu sarīvē, pievieno sadrupinātu buljona kubiņu, piparus - samaisa.
  3. Sīpolus sutina pannā, kamēr tie ir gatavi.
  4. Sagriež šķiņķi, olas un pētersīļus.
  5. Bļodā samaisa skābo krējumu, sāli, piparus - pievieno sinepes, šķiņķi, sīpolu, olas, pētersīļus - samaisa.
  6. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs, liek ietaukotā veidnē, virsū liek šķiņķa maisījumu, pārkaisa ar rīvētu sieru.
  7. Cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes