Vecmāmiņas frikadeļu zupa

Vecmāmiņas frikadeļu zupa Foto: Vecmāmiņas frikadeļu zupa

Sastāvdaļas

 ● 500 g kartupeļu 
 ● 300 liellopu maltās gaļas 
 ● 150 g sīpolu 
 ● 150 g burkānu 
 ● 50-100 g smalko nūdeļu 
 ● 2 ēdamkarotes mannā 
 ● 2 lauru lapas
 ● pētersīļi pēc garšas 
 ● sāls, pipari pēc garšas 

Pagatavošana

    1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, mannā - kārtīgi samīca.
    2. No maltās gaļas masas veido nelielas, stingras bumbiņas.
    3. Sīpolus sakapā. 
    4. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
    5. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
    6. Katlā lej 2 litrus ūdens, uzvāra. 
    7. Katlā liek kartupeļus, sīpolus, burkānus - uzvāra, pieber sāli, piparus, lauru lapas.
    8. Pa vienai, zupā liek frikadeles, vāra 15-25 minūtes, atkarībā no tā, cik lielas ir frikadeles. 
    9. Pievieno nūdeles, turpina vārīt 5 minūtes. 
    10. Pievieno sīki sakapātus pētersīļus un noņem zupu no plīts. 
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes