Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 300 liellopu maltās gaļas
- 150 g sīpolu
- 150 g burkānu
- 50-100 g smalko nūdeļu
- 2 ēdamkarotes mannā
- 2 lauru lapas
- pētersīļi pēc garšas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, mannā - kārtīgi samīca.
- No maltās gaļas masas veido nelielas, stingras bumbiņas.
- Sīpolus sakapā.
- Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
- Katlā lej 2 litrus ūdens, uzvāra.
- Katlā liek kartupeļus, sīpolus, burkānus - uzvāra, pieber sāli, piparus, lauru lapas.
- Pa vienai, zupā liek frikadeles, vāra 15-25 minūtes, atkarībā no tā, cik lielas ir frikadeles.
- Pievieno nūdeles, turpina vārīt 5 minūtes.
- Pievieno sīki sakapātus pētersīļus un noņem zupu no plīts.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!