Vecmāmiņas frikadeļu zupa

Vecmāmiņas frikadeļu zupa Foto: Vecmāmiņas frikadeļu zupa

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu 
  • 300 liellopu maltās gaļas 
  • 150 g sīpolu 
  • 150 g burkānu 
  • 50-100 g smalko nūdeļu 
  • 2 ēdamkarotes mannā 
  • 2 lauru lapas
  • pētersīļi pēc garšas 
  • sāls, pipari pēc garšas 

Pagatavošana

  1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, mannā - kārtīgi samīca.
  2. No maltās gaļas masas veido nelielas, stingras bumbiņas.
  3. Sīpolus sakapā. 
  4. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  5. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
  6. Katlā lej 2 litrus ūdens, uzvāra. 
  7. Katlā liek kartupeļus, sīpolus, burkānus - uzvāra, pieber sāli, piparus, lauru lapas.
  8. Pa vienai, zupā liek frikadeles, vāra 15-25 minūtes, atkarībā no tā, cik lielas ir frikadeles. 
  9. Pievieno nūdeles, turpina vārīt 5 minūtes. 
  10. Pievieno sīki sakapātus pētersīļus un noņem zupu no plīts.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes