Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 200 g sviesta
- 2 ēdamkarotes skāba krējuma
- sāls
- 1 ola
Pildījumam:
- 3 cieti vārītas olas
- 100 - 150 g lociņu
- 60 g sviesta
- 1/2 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Sviestu ar nazi iekapā miltos, pievieno krējumu, kurā izšķīdināta sāls.
- Ar rokām samīca viendabīga mīklā un noliek uz vienu stundu aukstumā.
- Tad mīklu izveltnē 3 mm biezā plāksnē.
- Ar veidni izspiež apaļas ripas.
- Katras ripas vidū liek pildījumu, mīklas malu pārliec pildījumam un saspiež, izveido garenus pīrādziņus, liek uz ieziestas plāts, pārziež ar sakultu olu un cep stiprā karstumā cepeškrāsnī.
Pildījumam: saputotam sviestam pievieno sāli, sīki sasmalcinātus lociņus, sakapātas vai sarīvētas olas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!